Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

“Dertig jaar had ik niet gezwommen.”

Deze maand is zwemmen de sport van de maand! Recreatiecentrum Oostervant vroeg aan een van hun leden of zij een leuke blog voor Rotterdam Sport konden schrijven. Jan van Veenendaal wilde dat wel! Na dertig jaar niet gezwommen te hebben trok hij de stoute schoenen aan en ging op zwemles. Een voorbeeld voor velen!

Ruim dertig jaar had ik niet gezwommen. Ooit wel eens een paar zwemlessen gehad maar een diploma had ik niet. Dit jaar was ik met enkele vrienden op vakantie in Italië en ik was de enige die niet in zee kon zwemmen. Dat had ik al eens eerder meegemaakt maar nu voor het eerst stoorde het me het echt. Ik besloot dat dat anders moest en zodra ik weer thuis was zwemles te nemen.

Een week later ging ik naar Recreatiecentrum Oostervant en meldde me bij Eddy. Hij legde me de gang van zaken uit en ik sprak 6 privélessen van een uur af. Enkele dagen later had ik de eerste les.Het was leuk, heel leuk. Na wat uitleg en oefeningen in bad 2 (heel ondiep) naar bad 3 voor de eerste echte zwembewegingen. Dankzij de goede begeleiding ging het snel en na enkele lessen oefende ik al in ‘het diepe’. De instructie van de zweminstructeurs was heel plezierig en werd niet alleen aangepast aan de kleine basis die ik nog had maar ook aan mijn conditie, die wel wat onderhoud nodig had. Na zes lessen trok ik met genoeg zelfvertrouwen een baantje. Zo’n privéles is wel even een investering maar ik vind het het geld dubbel en dwars waard. Er zijn naast één of twee andere privé-lessers met hun instructeur geen andere zwemmers in het bad dus je hebt volop aandacht en ruimte.

Ik ga nu nog enige tijd eenmaal per week deelnemen aan een half uurtje groepsles om de vaardigheid verder te verbeteren en na de les baantjes zwemmen. Weliswaar nog in de langzame baan, maar ik kan het! 

Jan van Veenendaal

Recreatiecentrum Oostervant

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Opening sportcomplex Olympia feestelijk programma
Dagboek van een topsporter: Larissa van Krevel
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons