Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Lekker Fit! week 2018 is van start

Van 9 t/m 13 april is er weer volop aandacht voor gezonde voeding en bewegen in Rotterdam tijdens de Lekker Fit!week.

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) opende de Rotterdam Lekker Fit! week 2018. Hij maakte een gezond gerecht samen met de leerlingen van de Imeldaschool. Het thema van de week is Grenzeloos Lekker Fit!. Grenzeloos want behalve scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven doen steeds meer partners in de wijken mee met het programma Rotterdam Lekker Fit!

Zowel sporten als voeding is belangrijk voor de gezonde leefstijl. Samen willen we ook in de directe leefomgeving van de kinderen een gezonde keuze makkelijk maken. Voor ouders, verzorgers én opa’s en oma’s. Lekker Fit! kan overal en is grenzeloos. Van jong tot oud, op school en in de buurt, thuis en op de sportvereniging.

Rotterdam Lekker Fit!
De gemeente Rotterdam zet zich met Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Door samen met publieke en private partners bewezen effectieve activiteiten in te zetten, zet Rotterdam zich in voor een gezonde leefstijl onder de Rotterdamse jeugd. Bijna de helft van de kinderopvanglocaties in Rotterdam zijn Lekker Fit! Zo maken kinderen al op jongere leeftijd samen met hun ouders kennis met een gezonde leefstijl. Daarnaast telt Rotterdam inmiddels 94 Rotterdam Lekker Fit! scholen. Kinderen in het basisonderwijs krijgen op de Lekker Fit! scholen bijvoorbeeld drie keer per week gymles van een vakdocent. Ook is er aandacht voor gezonde voeding tijdens lessen en is een schooldiëtist aanwezig.

Kijk voor meer informatie over Lekker Fit! op: www.rotterdamlekkerfit.nl

Op maandag 9 april opent wethouder Visser de Lekker Fit! week 2018. Het is op de Imeldaschool, Veurstraat 3-7 in Rotterdam.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Lopers NN Marathon Rotterdam laten ruim 370 kinderen sporten € 83.498,50 opgehaald
Op armkracht de berg op: Meet the team #5 Meet Nick
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Blogger Ingrid doet een rondje op de ElliptiGo
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
Geplaatst op Instagram
Volg ons