Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Tom Vlogt: even voorstellen

Tom speelt vanaf jongs af aan ijshockey op topniveau. Op zijn 17e vertrok hij naar de USA om het hier te gaan maken. Een dag voor het seizoen in de USA begon werd hij gediagnostiseerd met acute lymfatische leukemie. Na een erg lang en zwaar herstel is hij inmiddels weer vertrokken naar de USA met twee van zijn vrienden. Bekijk hier zijn eerste vlog en lees zijn verhaal hieronder.

Mijn naam is Tom Barendregt, 19 jaar oud en ben een geboren Rotterdammer! Van jongs af aan speel ik op hoog niveau ijshockey. Toen ik 14 was speelde ik in de eredivisie voor Dordrecht Lions. Hierna ben vertrokken naar Amerika om daar mijn topsportcarrière voort te zetten. Op mijn 16de speelde ik toen al voor de Colorado Thunderbirds in de U18 Tier 1 elite league. Dit is de hoogste league in de USA voor jongens onder de 18 jaar. Daarna ben ik weer teruggekomen naar Nederland om mijn vwo af te maken terwijl ik voor de Zoetermeer Panters speelde op het hoogste niveau van Nederland. Daarnaast heb ik ook meerdere WK’s gespeeld voor oranje. Na het behalen van mijn vwo-diploma ging ik weer terug naar de USA en tekende ik bij de Madison Capitols in de USHL. Dit is het hoogste league van de USA voor jongens t/m 21 jaar.

Helaas kreeg ik vlak voor de start van het seizoen veel klachten van m’n lichaam. Één dag voor het seizoen begon kreeg ik erg slecht nieuws van de bloedtesten. Ik had acute lymfatische leukemie, een zeer ernstige vorm van bloedkanker. Ik ben gelijk aan de chemo gehangen en na drie weken terug naar Nederland gevlogen voor verdere behandeling. Ik ben behandeld in het Daniel den Hoed in Rotterdam en ben door een half jaar van intense chemotherapie en bestralingen gegaan. Uiteindelijk heb ik een stamceltransplantatie (beenmergtransplantatie) moeten ondergaan en heeft een donor mijn leven gered! Na een zeer lang herstel begon ik steeds sterker te worden.

Inmiddels zit ik sinds januari weer in de USA samen met twee Nederlandse vrienden en we zitten op de University of Minnesota. Ik ben nu weer intens aan het trainen want ik wil natuurlijk supergraag weer terug de topsportwereld in. Daarnaast werk ik veel samen met Matchis (stamceldonoren bank) en KWF en kika etc.

Met mijn samenwerkingen en deze vlogs voor Rotterdam Sport hoop dat ik mensen kan motiveren om obstakels in hun leven te overkomen en zeker ook om mensen aan het sporten te krijgen!

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons