Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Martin: Marathon en familie

Onze blogger Martin ging het weer doen: de NN Marathon! Na een heftig jaar stond hij weer vol goede moed aan de startlijn. Klaar om afgelopen jaar helemaal af te sluiten. Lees hier hoe de marathon hem dit jaar afging.

Kilometerpunt 38. Ik ben bijna bij de finish van de NN Rotterdam Marathon. Van de wedstrijden die ik ieder jaar loop, blijft dit mijn favoriet. Lopen in je eigen stad, langs bekende plekken en met een geweldig publiek dat je op momenten kippenvel bezorgt en vooruit lijkt te duwen. Het was nog even spannend toen ik donderdags voor de marathon plots ziek werd en geen eten binnen hield, en eten is best belangrijk om een marathon te lopen, maar door een wonderbaarlijk dieet van mijn moeder stond ik zondag toch aan de start.

Het lopen voelt lekker en soepeltjes aan. Ik volg het vier uur schema. Vooraf heb ik deze marathon gekozen om goed in mijn vorm te komen en kilometers te maken in de richting van een aantal bijzondere uitdagingen, verderop dit jaar. Maar vooral loop ik deze marathon om geld op te halen voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Ik voel mij dankbaar dat dat gelukt is en dat mijn vrienden, collega’s en familie mij gesteund hebben om een mooi bedrag op te halen. Maar ook geef ik met deze marathon en met mijn hardloopprojecten in het algemeen aandacht aan het omgaan met depressies. Daarom heb ik, in de week voor de marathon meegewerkt aan het project Alles Goed van Het Witte Bos met een portret. Dat is mooi geworden. Ik ben dus met beide geslaagde goede bedoelingen een tevreden loper.

[Artikel gaat verder onder deze foto]

De keuze om mee te doen aan de sponsoringsactie was snel gemaakt. Precies een jaar geleden in de week voor de marathon werd mijn moeder ziek. Goed onderzoek speelt in de behandeling van kanker een belangrijke rol. Het was een lastig jaar maar ze kon goed behandeld worden. Wanneer mijn moeder dan ook nog eens op het 40 kilometerpunt mij staat op te wachten voelt het als een afsluiten van dat jaar.

Finish! Yes. Weer een plak in de pocket. Met een grote glimlach loop ik met startnummer nog vastgespeld en een medaille om mijn nek door het centrum van de stad naar het huis van mijn ouders waar mijn familie wacht. Onderweg word ik diverse keren aangesproken en gefeliciteerd door onbekende stadsgenoten. Ze spreken mij met mijn naam aan, die staat immers op het startnummer. Twee kleine jongetjes lopen ook een stukje met mij mee. “Heeft u gewonnen meneer?” Ik antwoord dat ik niet de marathon gewonnen heb, maar op deze marathon vandaag veel heb gewonnen. Daarna vragen ze of ze de medaille ook even om mogen. Ik laat ze elk, een stukje meelopen met de medaille om. “Volgend jaar gaan wij ook de marathon winnen meneer!”

Lees ook de andere blogs van Martin:
Martin: Back on track!
Martin: Het wordt allemaal wat serieuzer
Martin: Rennen met Murakami
Martin’s ultraloop: project China
Martin: Tussen de oren #2
Martin: Tussen de oren #1
Martin: De leeuwfase
Martin: Buitenleven
Martin: Drinken, eten en blijven lopen
Martin: 125 over de Chinese muur
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Tom Vlogt: even voorstellen Obstakels overwinnen!
Weekendtip: International Pillow Fight in Rotterdam Ga het gevecht aan!
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons