Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Oranje toch naar het WK!

Ga jij mee naar het WK walking football in Bristol? Nederland gaat alsnog naar het WK! Het Nationaal Ouderenfonds vaardigt een OldStars walking football-team af naar het WK walking football voor spelers boven de 65 jaar. Dit evenement vindt op zaterdag 12 mei plaats in Bristol, Engeland. En jij kunt erbij zijn!

Gezocht: 5 spelers
Het uiteindelijke Nederlandse team voor het WK bestaat uit vier ex-Internationals en 5 te selecteren Nederlandse OldStars. Deze 5 spelers worden op een landelijke selectiedag geselecteerd op basis van diverse (spel) onderdelen die aansluiting vinden bij de kernwaarden van OldStars: bewegen, ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid.

Namens de ex-Internationals spelen Sjaak Swart, Kees Kist, Wim Rijsbergen en Dick Schoenaker mee op het WK. Onder leiding van bondscoach Sjaak Swart start de selectieprocedure voor de zoektocht naar de overige vijf spelers vandaag.

De selectiedag
Alle mannen die 65 jaar of ouder zijn, van voetbal én van de gezelligheid tijdens de derde helft houden, kunnen zich opgeven voor de WK-selectiedag, op 30 april in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Natuurlijk moet je een balletje kunnen trappen, maar er wordt bij de selectie van de spelers op meer kwaliteiten gelet. Sjaak Swart legt het zelf uit: “Bij OldStars gaat het niet alleen op beweging, maar vooral ook om de sociale eigenschappen van de spelers.”

Maak de droom waar
Wil jij debuteren in Oranje naast Sjaak Swart, Kees Kist, Wim Rijsbergen en Dick Schoenaker? Geef je hier op voor de landelijke selectiedag op maandag 30 april. 
Let op: geef je vóór 24 april op!

Meer informatie
Deelname aan de selectiedag en het WK zijn gratis, dankzij de steun van sponsoren. Op vrijdag 11 mei reist de WK selectie af naar Bristol en op zondag 13 mei keert het team terug op Schiphol. Meer informatie is te vinden op de website van het Nationaal Ouderenfonds.

WK walking football

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Martin: Marathon en familie
Kleedkamerhumor bij OldStars sv Charlois Het Nationaal Ouderenfonds
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Blogger Ingrid doet een rondje op de ElliptiGo
#Sport
Peutergym in Rotterdam Noord!
Geplaatst op Instagram
Volg ons