Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Opnieuw succeseditie van Rotterdam Urban Trail

Aan de start van de opnieuw uitverkochte derde editie van de Rotterdam Urban Trail stonden afgelopen zondagochtend 6 mei 4.500 lopers. Met een prachtig lentezonnetje was het genieten geblazen voor de deelnemers die door maar liefst 18 bijzondere locaties liepen. Naast een parcours van 10 km was er ook voor het eerst één van 6,5 km.

Een recordaantal van 4.500 sportievelingen ontdekten zondagochtend 6 mei de tofste plekken van Rotterdam en genoten van een unieke beleving. De stad ontdekken deden de deelnemers via een parcours van 6,5 km of 10 km waar ze, naast historische monumenten, ook spectaculaire randanimaties voorgeschoteld kregen. Dat de Rotterdam Urban Trail geen wedstrijd is, maar vooral een belevingsloop, bleek wel uit het feit dat sommige lopers zelfs even stopten om de locaties goed te aanschouwen of snel even een selfie te nemen.

“Naast een aantal klassiekers zoals Bibliotheek Rotterdam, Brouwerij Noordt en BAR mochten we een behoorlijk aantal nieuwkomers verwelkomen”, zegt Rebekka Kadijk, organisator van de Rotterdam Urban Trail. “Zo liepen deelnemers door de iconische Markthal, de Bijenkorf en het Oostelijk Zwembad.” Na een 6,5 km of 10 km lange inspanning werden de lopers feestelijk onthaald op het Schouwburgplein. De deelnemers werden weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt en ontvingen eveneens een unieke medaille.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie: “De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. Uiteraard dankzij de locaties die allemaal op eigen wijze iets unieks hebben toegevoegd aan het evenement.

Dat we inmiddels zijn gegroeid naar 4.500 deelnemers is zeker een mooi compliment. Voor volgend jaar komt er wederom een vernieuwd parcours en kijken we of we meer deelnemers mogen toelaten.”

Landelijke tour
De Rotterdam Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series Nederland. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Utrecht (10 juni), Den Haag (24 juni) en Zwolle (8 juli). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

Rotterdam Urban Trail

Rotterdam Urban Trail
Bron: Rotterdam Urban Trail
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Rotterdam kleurt weer roze tijdens de Ladiesrun 2018! Help mee
CityFest On Tour in BlueCity! Kom je ook?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam volleybalt!

De maand juli staat in het teken van volleybal!

Meest gelezen
#Nieuws
EK brons voor Rotterdamse estafetteploeg
#Events
Nazomeravonden Rottemeren
#Nieuws
Natuurgrasvelden in Rotterdam; hoe zit het nu precies?
#Events
OldStars evenement: Eerste Rotterdamse Havensteden-toernooi
Geplaatst op Instagram
Volg ons