Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Volg Roparun 2018 op OPEN Rotterdam

Komend pinksterweekend (19 t/m 21 mei) is het weer tijd voor de Roparun, de jaarlijkse estafetteloop waar meer dan 350 teams en 8000 deelnemers vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam lopen of fietsen. Hiermee zamelen zij geld in voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Volg Roparun 2018 zestig uur lang op OPEN Rotterdam!

Om meer kankerpatiënten te kunnen voorzien in een goede kwaliteit van leven in meestal de laatste levensfase heeft Stichting Roparun meer landelijke bekendheid nodig om meer donaties te kunnen werven. En daarom gaat OPEN Rotterdam tijdens de 28ste editie, dit weekend, met een professioneel videoteam van 25 vrijwilligers met maar liefst 8 livestreams een 60 uur durende LIVE-uitzending verzorgen. De deelnemende teams op beide routes zijn zo te volgen bij het volbrengen van hun loodzware tocht – voor het goede doel – van meer dan 500 kilometer naar de finish in Rotterdam!

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.

Volg Roparun 2018 op OPEN Rotterdam
Wil jij graag meekijken? Houd dan de website van OPEN Rotterdam in de gaten op 19 mei vanaf 9.00 uur tot en met 21 mei!

Roparun 2018
Bron: OPEN Rotterdam
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Rotterdam Atletiek pakt de dubbel op NK Atletiek Gefeliciteerd!
Het is bijna zover, 010moves! Kom ook!
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons