Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Martin: Het prettige duurwerk

Martin in een fanatieke hardloper én blogger van Rotterdam Sport. In zijn blogs lees je alles over zijn trainingen, wedstrijden en hardloopmethodes.

“Dat moment waar lichaam en hoofd in perfecte samenwerking is. De ademhaling stabiel en rustig. De benen in een comfortabele motoriek. Er is geen sturing nodig. Alles gaat in een automatische beweging. Op dat moment treedt er een gevoel op van totale rust en van aarden. Het besef om volledig in het nu te zijn, in de omgeving en ervaring. Dit is het moment waar hardlopen voor mij in hetzelfde gevoel komt als bij mediteren.

Met veel plezier loop ik ieder jaar verschillende halve-marathons en marathons. Dat zijn speciale plekjes in mijn jaarkalender. Vanaf het moment van inschrijven, het kiezen van een richttijd, een daaraan gekoppeld schema opstellen en zo aan de slag met de trainingen. Als laatste fase de gezonde spanning voor de wedstrijd. En dan dat voldane gevoel na de wedstrijd. Het geeft mij een kick om, in die periode van voorbereiding, te werken met allerlei details, cijfers en hartslag zones om zo de progressie te kunnen volgen.

Maar juist naast die marathon training houd ik van routes vanaf 50 km. Of langer. Bij voorkeur kies ik dan een trail door mooie natuurgebieden: bossen, heidevelden, duinen, rond meren enzovoort. Eigenlijk zijn deze lopen qua manier het tegenovergestelde van mijn marathontrainingen. Ik loop niet op een streef-tempo en soms loop ik überhaupt zonder tijdregistratie. Gewoon lopen, genieten van de omgeving, tot rust komen en het hoofd legen. Terug naar de basis van het hardlopen noem ik dat. En toch is dit juist een waardevolle training in het schema door het afleggen van flinke afstanden op een langzaam tempo. Het echte duurwerk!”

Lees ook de andere blogs van Martin:
MARTIN: MARATHON EN FAMILIE
MARTIN: BACK ON TRACK!
MARTIN: HET WORDT ALLEMAAL WAT SERIEUZER
MARTIN: RENNEN MET MURAKAMI
MARTIN’S ULTRALOOP: PROJECT CHINA
MARTIN: TUSSEN DE OREN #2
MARTIN: TUSSEN DE OREN #1
MARTIN: DE LEEUWFASE
MARTIN: BUITENLEVEN
MARTIN: DRINKEN, ETEN EN BLIJVEN LOPEN
MARTIN: 125 OVER DE CHINESE MUUR
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Martin: Marathon en familie
Martin: Back on track! Zijn eerste run
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
Geplaatst op Instagram
Volg ons