Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Maastunnel wordt voor één dag wielerpaleis!

Wie fietst het snelst door de Maastunnel? Maandag 23 juli kunnen race- en sportfietsers hun krachten meten met een tijdrit door de oudste tunnel van het land. De inschrijving is geopend.

De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Nederland en wordt momenteel gerenoveerd. In juli 2018 is de westelijke autobuis klaar en dat vieren we met de enige echte Maastunneltijdrit. Met dit unieke evenement worden alle Rotterdammers bedankt voor hun begrip en geduld. Ben je in het bezit van een racefiets of sportfiets? Kom dan jouw persoonlijke tijd neerzetten in de gloednieuwe autotunnelbuis.

De monumentale Maastunnel wordt tot medio 2019 gerenoveerd en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo is zandkleurig asfalt gestort – een verwijzing naar de klinkervloer waarmee de tunnel in 1942 werd geopend.

1,4 kilometer
In juli is de westelijke autobuis klaar. Dat wordt gevierd met een heuse Maastunneltijdrit van 1,4 kilometer. Er zijn vier leeftijdscategorieën voor meisjes/vrouwen en voor jongens/mannen. Supporters kunnen de race volgen op een feestelijk ingericht terrein bij de Euromast. Na de tunneltijdrit tussen 16.00-18.00 uur is de gerenoveerde autobuis te voet te bezoeken.

Te voet door de tunnel
Ook geïnteresseerden zónder race- of sportfiets kunnen deze dag bekijken hoe de eerste buis in ere is hersteld. Na de tunneltijdrit is de gerenoveerde autobuis te voet te bezoeken. Daarnaast is er de hele dag muziek, een gezellig horecaterras en een groot videoscherm om de wielrenners te volgen.

Meer informatie

  • Wanneer: maandag 23 juli
  • Waar: Maastunnel Rotterdam
  • Kosten: € 5,- (inclusief leen-chip, consumptie en powerbar)
  • Inschrijven voor de tijdrit kan hier. Inschrijven kan tot een week voor het evenement, zolang er startplaatsen beschikbaar zijn.
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Le Petit Départ in Kralingen Rotterdam op zondag!
Primeur: de Dikke Mannen Race tijdens de Ronde van Katendrecht Vanaf 95 kilo
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
Geplaatst op Instagram
Volg ons