Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Nomineer jouw unieke sporttalent van 2018!

De verkiezing Uniek Sporttalent gaat weer beginnen! Nomineer nu alvast jouw favoriete sporttalent voor de titel Uniek Sporttalent van 2018. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Ken jij zo’n sporter? Nomineer ze! Wie weet gaat jouw favoriet er met de titel en het prachtige prijzenpakket vandoor.

Nomineren Uniek Sporttalent
Hoe nomineer je een talent? Vul op www.unieksporten.nl/sporttalent/nomineer-nu het formulier in, schrijf een korte motivatie en voeg een foto of filmpje toe. Na de inzending ontvangt het talent een e-mail waarin ze akkoord moeten gaan met deelname aan de verkiezing. Na akkoord van het talent zal zijn/haar profiel op de website gepubliceerd worden. Tot en met 10 september kun je talenten nomineren. Vanaf 10 september start de verkiezing en zal het mogelijk worden om op de talenten te stemmen.

Categorieën Uniek Sporttalent
De verkiezing bestaan uit 3 categorieën:

  • Categorie 1 – Sporters met een lichamelijke of visuele handicap
  • Categorie 2 – Sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap
  • Categorie 3 – Teams, ploegen bestaande uit sporters met een handicap die gezamenlijk een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers.

Stemrondes
Algemene stemronde
Het doel van de algemene stemronde is het verzamelen van zo veel als mogelijk stemmen. Per categorie gaat er 8 deelnemers door naar de halve finale (totaal 3 x 8). De deelnemer gaat door op basis van het meeste aantal stemmen. Deze stemronde start in de week van 10 september en eindigt op 23 september.

Halve finale 
In deze ronde kan iedereen stemmen op de 16 halve finalisten, per categorie 8 kandidaten. De top 2 kandidaten per categorie, met de meeste stemmen, gaan door daar de finale. De derde finalist per categorie wordt bepaald door de wildcard die uitgereikt wordt door de regioconsulten. De halve finale start op 25 september en eindigt op 4 oktober.

Finale 
Gedurende de finale kan er door het publiek gestemd worden op de 3 finalisten per categorie (9 finalisten in totaal). De jury brengt in deze periode ook een stem uit. De finale start op 10 oktober en eindigt op 17 oktober. Na 17 oktober wordt het jury oordeel samengevoegd met de publieksstemmen, hieruit komt de winnaar per categorie naar voren.

De winnaars per categorie worden tussen 18 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 30 oktober 2018 in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd.

Prijzen
Naast de titel Uniek Sporttalent 2018 krijgen de winnaars per categorie:

1e prijs

  • Een bedrag van € 1.000,- (voor de winnaar per categorie) te besteden aan sport,- en of spelmateriaal of coaching/training op maat.
  • De sportverenigingen waar de winnende sporters actief zijn, mogen voor een totaalbedrag van € 4.000,- een stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

2e prijs
De personen die op de 2e plaats eindigen ontvangen een cheque t.w.v. € 250,- per categorie te besteden aan sportmaterialen.

Kijk hier voor meer informatie over deze sportieve verkiezing!

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Voor iedere Rotterdammer is er een sport Sport op Maat Week
Rotterdam Sport op Maat bundelt krachten met Uniek Sporten Aangepast sporten
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
Geplaatst op Instagram
Volg ons