Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

FC Urban: potje voetballen wanneer het jou uitkomt!

Wel zin om te voetballen, maar niet om zondagochtend op te staan voor de Poldervogels uit? Welkom bij FC Urban! Twee jonge ondernemers introduceren met FC Urban een nieuwe manier van een potje voetballen! Waar en wanneer het jou uitkomt. Met oude bekenden of met nieuwe vrienden.

Voetbal is met afstand de populairste sport van ons land. Toch haken veel spelers na verloop van tijd af, omdat ze de tijd niet meer hebben om elk weekend aan te haken bij hun elftal. “Zondagmiddag om twee uur Poldervogels uit, waarmee je zo ongeveer je hele vrije dag kwijt bent. Daar heb je op een gegeven moment gewoon geen zin meer in. Voetballen wordt dan een verplichting en het gevolg is dat spelers zich daardoor uitschrijven bij hun club.” Datzelfde deden eerder ook Joep Lamme en Kees Lohman, initiatiefnemers van FC Urban. Toch wilden ze graag nog af en toe een balletje blijven trappen, maar dan zonder de verplichtingen die daar normaal gesproken bij horen. Zo bedachten zij FC Urban: individueel teamsporten dankzij de inzet van slimme technologie. Zo kun je altijd voetballen wanneer het jou uitkomt!

Fun staat voorop
De spelregels bij FC Urban zijn net iets anders dan je waarschijnlijk gewend bent. “We spelen we 5 tegen 5, waarbij de laatste man de bal met zijn handen kan aanraken, maar niet mag klemmen. Slidings zijn niet toegestaan. Dit doen we om blessures te voorkomen. Zo verhogen we bovendien de fun en daar is het ons vooral om te doen. Wij regelen de ballen, de hesjes, twee stevige goals, cornervlaggen en een Urban Master. Dat is de scheidsrechter die zorgt dat iedereen welkom is en zich aan de regels houdt”, aldus Joep Lamme. De wedstrijden duren twee keer 25 minuten en worden georganiseerd op goed te bereiken plaatsen in de stad. In Rotterdam zijn dat nu is het Euromastpark en het Vroesenpark.

Klinkt goed? Vanaf een tientje per maand speel je mee zo vaak als je wilt. Wil je eerst gewoon een keertje meedoen? Dat kan ook! Op de website vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor gratis wedstrijd!

FC Urban

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Fiets door de Rotterdamse haven tijdens de Harbour Tour! 23 september
4x suppen in Rotterdam Waar en met wie?
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Nieuws
Winnaars Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 bekend!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Nieuws
Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
Geplaatst op Instagram
Volg ons