Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Senioren Sportweek brengt 50-plussers in beweging

Tussen 15 en 29 september kunnen 50-plussers kennismaken met diverse sport-, spel- en beweegactiviteiten in Hillegersberg-Schiebroek en Prins-Alexander. Tijdens deze Senioren Sportweek bieden diverse sport- en beweegaanbieders op hun locatie uiteenlopende sportactiviteiten aan.

De Senioren Sportweek is een initiatief van de Sportplusverenigingen uit Hillegersberg-Schiebroek en Prins-Alexander. Deze sterke en maatschappelijke verenigingen zetten zich in om sporten en bewegen ook voor ouderen mogelijk te maken. De Senioren Sportweek in Rotterdam valt gelijktijdig met de Nationale Sportweek, een week waarin overal in het land sportactiviteiten worden georganiseerd om mensen te laten ervaren hoe leuk sport is. Sport- en beweegaanbieders openen hun deuren voor het verzorgen van toernooien, clinics en demonstraties.

Hillegersberg-Schiebroek en Prins-Alexander zijn de Rotterdamse gebieden waar de Senioren Sportweek plaatsvindt. De 50-plussers kunnen hier bijvoorbeeld tafteltennissen bij TVV Alexandria’66 of jeu-de-boulen bij JBC Maasstad. Ook zijn er andere laagdrempelige activiteiten, zoals wandeltochten of sportieve oefeningen voor de rug-, nek- en buikspieren. De activiteiten zijn gratis en staan altijd onder begeleiding van een trainer of professional. Het niveau van het programma is afgestemd op ieders behoefte.

Annemarie Louwer van korfbalvereniging N.I.O. over de Senioren Sportweek: “Bij KombiFit bieden we een gevarieerd programma aan van beweegactiviteiten, ieder op zijn of haar eigen niveau en uiteraard is er na afloop tijd om gezellig met elkaar een drankje te doen. Naast het bewegen is het sociale aspect van de vereniging ook van grote waarde.”

De Senioren Sportweek is toegankelijk voor de ervaren sporter maar ook voor mensen die een sport willen uitproberen. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Sportsupport, Sportbedrijf Rotterdam en Dock.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Test je fitheid tijdens het FitFestival in Charlois Maandag 17 september
De strijd tegen eenzaamheid: Walking Football Oldstars
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
4x voordelen van Aquarobics!
Geplaatst op Instagram
Volg ons