Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Vier redenen om vaker te wandelen!

Intensief sporten is niet voor iedereen weggelegd. En niet iedereen heeft zin om vijf kilometer te rennen. Maar wat is dan een goed alternatief om aan je conditie en gezondheid te werken? Ga lekker wandelen! Ja, dat had je niet gedacht hè? Wandelen is namelijk goed voor je conditie, je lichamelijke én geestelijke gezondheid.

We hebben het samengevat tot 4 redenen waarom iedereen vaker moet wandelen!

Gezond

Wandelen is ontzettend goed voor je gezondheid. Je botten, bloedsomloop, ademhaling, immuunsysteem en je bloeddruk profiteren allemaal van met regelmaat een stukje wandelen. Het verlaagt zelfs de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen zoals hart- en vaatziektes en bepaalde vormen van kanker!

Ontspanning

Ook voor je mentale gezondheid is wandelen ontzettend ontspannend. Wandelen stimuleert de verbindingen tussen de verschillende hersendelen en de aanmaak van nieuwe hersencellen. Brainpower! Daarbij vermindert het stress, slapeloosheid, angst en depressies.

Licht voor het lichaam

De kans op blessures is klein omdat je gewrichten minimaal belast worden bij het wandelen. Daarom is het de perfecte manier om aan je conditie te werken wanneer je zwakke knieën, overgewicht of andere lichamelijke aandoeningen hebt. Wandelen doet daarnaast ook nog eens wonderen voor de lijn!

Altijd, overal

Je hebt bijna niets nodig om te kunnen wandelen: (goede) schoenen en een voetpad. Het kan altijd, en overal. Heerlijk! Om het nog leuker te maken, kun je jezelf een doel stellen, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag. Werk daar langzaam naartoe of probeer dit zoveel mogelijk dagen achter elkaar te halen. Om jezelf nog meer uit te dagen, kun je een app downloaden of een stappenteller kopen. Zo houd je het iedere dag leuk. Wil je gezelschap tijdens het wandelen? Wat dacht je van het oprichten van een wandelclub? Tijdens de lunch een blokje om met collega’s of wanneer de avond valt met de buren? Genoeg mogelijkheden om het wandelen tot een groot succes te maken!

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
Wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie in Rotterdam?
#Nieuws
Wie verdient een huldiging tijdens hét sportfeest van het jaar?
Geplaatst op Instagram
Volg ons