Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam

Wandelen is goed voor je conditie, geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ontdek de prachtige Maasstad én werk aan je fitheid met deze vijf wandelroutes in Rotterdam. Twee vliegen in één klap!

Street Art Route
Combineer wandelen met kunst. Omdat de street art van Rotterdam indrukwekkend is en is te bewonderen via een wandelroute van Rewriters010. De route begint bij Centraal Station en leidt je dwars door het centrum van Rotterdam. Download de Street Art Route gratis hier. Je kan ook de Rewriters App downloaden voor Android of iOs. Deze persoonlijke gids laat je de mooiste kunstwerken van Rotterdam zien. Ondersteund met tekst en audio ontdek je alles wat je moet weten over de kunstenaar en zijn/haar werken. De diverse wandelroutes liggen tussen de drie en acht kilometer. Krijg je geen genoeg van de kunstwerken in Rotterdam? Wandel dan zeker eens door het Vierhavengebied. Daar zijn ook diverse kunstwerken van (inter)nationale street art kunstenaars te bewonderen. Hier bekijk je de route.

 

 

Stadswandeling
Loop langs de singels van Rotterdam, ontdek historisch Delfshaven en doe een drankje bij de Oude Haven of Wijnhaven met deze bijzondere wandelroute van 12 of 15 kilometer. In de stad leeft het namelijk altijd en op de Maas beweegt het constant. Bekijk de Maasstad eens van een andere kant. Download de route hier

Historisch delfshaven rotterdam rotterdamsport wandelen

Beeld: Rotterdam Tourist Information

Kade- en bruggenroute
Onze havenstad staat bekend om de iconische bruggen en het indrukwekkende uitzicht vanaf de kades. Met de wandelroute van Easy Going Rotterdam loop je van haven naar haven. Ontdek nieuwe bruggen en wandel een stuk langs de rivier. Verder word je ook getrakteerd op beroemde bezienswaardigheden zoals de Euromast, Erasmusbrug en Kubuswoningen. De tour eindigt bij de Markthal. De wandelroute duurt ongeveer twee uur en is zes kilometer lang. Ontdek het beste van Rotterdam, download de route hier.

Ontdek Hillegersberg-Schiebroek
Hillegersberg-Schiebroek is een wijk met veel mooie singels, plassen, parken en historische monumenten. De wandeling begint en eindigt bij Station Rotterdam-Noord. Tijdens de route worden diverse wetenswaardigheden gedeeld die kenmerkend zijn voor de wijk. Tijdens de route kom je onder andere langs het Trammuseum Rotterdam en geniet je ook van het uitzicht op de Bergse Voorplas. En verder zie je de onder andere de oudste kerk van Rotterdam. De rondwandeling is 11 kilometer lang en de route download je hier.

Hillegondakerk oudste kerk van Rotterdam Hillegersberg wandelroutes in Rotterdam

Beeld: Tanyasi Tahó

De Rotterdamse Dakenroute
Bekijk de stad eens van een ander perspectief: vanaf het dak! In Rotterdam zijn er namelijk 14,5 miljoen m2 lege platte daken, waarvan 1 miljoen m2 in het centrum. Bezoek met deze tour het langste dak van Nederland en het beste dak van Nederland. Geniet ook van een 360℃ uitzicht op de daken van de binnenstad. En eindig je tour op de eerste rooftopbar van Rotterdam. Deze tour duurt ongeveer 2,5 uur en is inclusief gids. Boek je tour hierWil je de route liever zonder gids doen? Dat kan, download dan de app. Dit is wel de afgeslankte versie van een tour met gids. De route is vijf kilometer lang en duurt ongeveer 90 minuten.

Get your walk on
Trek je wandelschoenen aan, zorg dat je telefoon is opgeladen, zet je stappenteller op nul en geniet van Rotterdam. Werk aan je conditie en gezondheid en haal zonder moeite 10.000 stappen per dag met deze gave routes.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Trainen in de buitenlucht
Geplaatst op Instagram
Volg ons