Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Challenge010 daagt ook dit jaar leerlingen uit

Ook dit jaar kunnen Rotterdamse leerlingen weer deelnemen aan Challenge010. Deze afspraak hebben scholen, sportaanbieders, Gemeente Rotterdam, Stichting de Verre Bergen en Rotterdam Sportsuppport vastgelegd in een convenant op 28 september 2018. De ondertekening werd gedaan bij de SKVR, een van de sportaanbieders van Challenge010.

Sporten in teamverband
Persoonlijke grenzen verleggen, sporten in teamverband en werken aan je gezondheid zijn doelen van Challenge010. Het initiatief inspireert, motiveert en enthousiasmeert jongeren voor sport. Door hen te activeren om met hun team de beste van Rotterdam te worden, leren de jongeren een hele nieuwe kant van zichzelf kennen.

Scholencompetitie
De jongeren komen uit in een scholencompetitie. Net zoals Amerikaanse high schools spelen ze in het tenue met de kleuren van hun school en door deelname worden ze direct lid van een sportvereniging. De koppeling tussen school en vereniging is dus zeer sterk.

Waardevol voor jongeren
‘We zijn blij dat we ook dit jaar met Challenge010 van betekenis kunnen zijn voor de Rotterdamse jongeren! Samen met vele samenwerkingspartijen blijven we middelbare scholieren motiveren, inspireren en enthousiasmeren voor sport. Sportaanbieders hebben hen zoveel moois en waardevols te bieden. Het is onze verantwoordelijkheid dit onze jongeren aan te reiken’, aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Vier sporten
Het Challenge010-programma geeft de keus aan vier verschillende sporten waar leerlingen van vijftien VMBO- en kaderscholen uit kunnen kiezen. Naast zaalvoetbal, basketbal en dans kan er dit jaar gekozen worden voor kickboksen, een sport die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen onder de jongeren. Er wordt gespeeld in drie verschillende categorieën, meiden, jongens uit de onderbouw en jongens uit de bovenbouw.

Trainen en wedstrijden
Het hele schooljaar worden er trainingen en wedstrijden georganiseerd. Aan het einde van het schooljaar is er voor elke sport en categorie het Rotterdams Kampioenschap. Dit is de knallende afsluiter van een jaar Challenge010 en hier strijden de beste schoolteams van Rotterdam tegen elkaar voor de titel van Rotterdams Kampioen.

Meer informatie
Meer informatie over Challenge010 of Rotterdam Sportsupport vind je op hun website.

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Werk hard elke dag, hou ervan en repeat!
#Persoonlijk
Tevreden en in shape december doorkomen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
Geplaatst op Instagram
Volg ons