Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rotterdam is Sportgemeente 2018

Rotterdam is Sportgemeente 2018. Op 26 september 2018 veroverde Rotterdam deze titel.  Dit werd  bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse VSG-congres in de Grote Kerk in Breda.

Uitdaging
Elk jaar daagt De Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG alle Nederlandse gemeenten uit om Sportgemeente van het jaar te worden. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een vakjury, onder leiding van VSG-voorzitter en burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius. De gemeente Veenendaal en Gorinchem waren dit jaar ook genomineerd voor deze titel. In 2006 mocht Rotterdam zich al eerder Sportgemeente van het jaar noemen.

SportRegie
Mede dankzij SportRegie werd Rotterdam de grote winnaar van de avond. Alle Rotterdamse sportaanbieders (individuen, verenigingen, fitnesscentra en dansscholen) worden door sportregisseurs ondersteunt en geholpen bij het ontwikkelen en opzetten van hun sportaanbod. Elke wijk in Rotterdam heeft een sportregisseur die het beweeggedrag van de wijkbewoners inzichtelijk maakt. Daarnaast was de jury zeer te spreken over het initiatief om het sport-en beweegaanbod voor iedereen toegankelijk te maken. Ongeacht leeftijd en leeftijdsfase.

Voor iedereen belangrijk
“We zijn erg trots ons Sportgemeente van het jaar te mogen noemen. Sporten is belangrijk voor iedereen. Voor je gezondheid, maar vaak ook als deel van je sociaal netwerk,” zegt Sven Langen, wethouder sport. Samen met vele partners en de drie grote uitvoeringsorganisaties Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam zet Rotterdam zich daar als sportstad voor in.

Rotterdam is sportgemeente 2018

Beeld: sportgemeentevanhetjaar.nl

Alle Rotterdammers, alle wijken
Mede dankzij programma’s als Lekker Fit! zijn er steeds meer kinderen met een gezonde basis. Nieuwe laagdrempelige activiteiten worden aangeboden door sportplusverenigingen. Dit is een samenwerking tussen sportclubs en maatschappelijke organisaties. Deze verenigingen leggen ook verbindingen met andere maatschappelijke initiatieven. In veel wijken vormen schoolsportverenigingen de eerste opstap naar structureel sporten. Ook gaat Rotterdam verder met het verbeteren en verduurzamen van sportverenigingen.

Rotterdam topsportstad
Rotterdam is niet alleen een sportstad. Het is een topsportstad. Diverse topsporters uit de hele wereld strijden in onze stad om podiumplaatsen. Sportevenementen als het ABN AMRO World Tennis Tournament en de marathon zijn niet meer weg te denken uit onze havenstad.

Meer informatie
Sportbedrijf Rotterdam is in 2018 opgericht met het doel om heel Rotterdam in beweging te krijgen. Dat doet het Sportbedrijf door te voorzien in sportlocaties door heel de stad, samen te werken met meer dan 1300 sportorganisaties, meer dan 75 sporten aan te bieden voor sporters van elke leeftijd en elk niveau. Zo blijft Rotterdam in beweging!

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Persoonlijk
Tevreden en in shape december doorkomen
#Persoonlijk
Werk hard elke dag, hou ervan en repeat!
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
Geplaatst op Instagram
Volg ons