Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dwayne Kemp neemt de Rotterdamse tweekleur altijd mee!

“Toen wij kampioen werden in Amsterdam, heb ik de Rotterdamse vlag in het midden van het veld gelegd. De tweekleur gaat altijd mee, een kleine versie als ik naar Australië vertrek”

Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo.

Honkballer Dwayne Kemp
Topsport draait voor Dwayne Kemp om passie, hard werken en discipline. Zijn mentaliteit sluit aan bij de mentaliteit van een echt Rotterdammer, no-nonsense, nuchter, rauw en grensverleggend!

Dwayne Kemp heeft het honkballen met de paplepel ingegoten gekregen, zijn vader was ook een internationale honkballer. In zijn geboorteplaats Rotterdam leerde hij bij honkbalschool Unicorns de spelregels, discipline en respect voor de sport. Van 2007 tot 2010 speelde hij bij Chicago Cubs in de Amerikaanse Minor League. Terug in eigen stad, werd hij met Curaçoa Neptunus vele malen landskampioen en Europacup-winnaar. In het koninkrijksteam kwam hij in actie op World Baseball Classics en werd hij Europees en Wereldkampioen.

“Ik kom over als een echte Rotterdamse jongen, ik zeg meestal wat ik denk. Ik ben liever een eerlijke klootzak dan een aardige leugenaar. Als ik slecht presteer, verwacht ik dat iemand dat gewoon tegen mij zegt.”

– Dwayne Kemp –

Over een paar dagen vertrekt Dwayne naar Australië om een korte competitie met de Sydney Blue Sox te spelen. “Het niveau is daar veel hoger dan in Nederland, in mijn team zitten spelers die Major League hebben gespeeld, dat is de beste competitie die er is.” Maar eigenlijk heeft Dwayne maar één doel: De Olympische Spelen! Het liefst met een medaille dat zou een schitterende kroon zijn op zijn honkbal carrière.

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Sport and the city: Honkbal Saints
Decathlon Run ‘N’ Explore, gratis kennismakingsrun! Doe mee!
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Energiesystemen voor dummies
Geplaatst op Instagram
Volg ons