Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Topjudoka Marhinde Verkerk op weg naar de Olympische Spelen

“Rotterdam is mijn stad. Ik woon er vanaf mijn geboorte, heb mijn werk, familie en vrienden hier. Ik kan er op het hoogste niveau sporten en in 2009 werd ik wereldkampioen in Rotterdam”.

Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo. In de komende vier showcases stellen we ze aan je voor.

Topjudoka Marhinde Verkerk
Topsport draait om passie, doorzettingsvermogen en discipline. Het DNA van een topsporter sluit feilloos aan bij het DNA van de stad: internationaal, ondernemend, rauw en grensverleggend!

Dat Marhinde Verkerk net als Rotterdam internationaal ingesteld is hoeven we eigenlijk niet uit te leggen, maar haar erelijstje is te mooi om niet te noemen. Marhinde is Europees- en Wereldkampioen in de klasse -78 kg, heeft meerdere internationale toernooien gewonnen en heeft naast goud ook zilveren en bronzen medailles gehaald op wedstrijden over de hele wereld! Marhinde noemt het goud op het WK 2009 in Rotterdam Ahoy haar mooiste prestatie: “Sindsdien heb ik nog drie WK-medailles bij elkaar gesprokkeld, maar die dag was magisch. Ik zat in een flow, het is nog steeds mijn moment.”

Naast haar topsport carrière heeft Marhinde ook haar maatschappelijke carrière in Rotterdam opgebouwd, ze werkt als interieurarchitect voor Colliers International: “Mijn maatschappelijke carrière naast de topsport is heel belangrijk voor me. Ik voel dat ik daardoor groei als mens. In periodes waarin ik geblesseerd was, kon ik dertig uur per week werken, ik voel dan minder het gemis dat ik niet kan sporten. Straks als ik stop met topjudo kan ik door met die carrière.”

“Als je zo lang als ik in de top mee draait, moet je wel vernieuwen. Anders sta je stil en haalt de jeugd je in. Vooral de manier van trainen verandert voortdurend: kracht en conditie, voeding, meetapparatuur. Er zijn constant nieuwe ontwikkelingen.”

– Marhinde Verkerk – 

0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Dwayne Kemp neemt de Rotterdamse tweekleur altijd mee! mini-docu
Topjudoka Marhinde Verkerk op weg naar de Olympische Spelen mini-docu
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Trainen in de buitenlucht
Geplaatst op Instagram
Volg ons