Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Marieke Keijser geniet van de Rotterdamse mentaliteit!

Ze kan nergens zo aarden als hier en geniet van de Rotterdamse mentaliteit: “Niet lullen maar poetsen!” Het leven van roeister Marieke Keijser bestaat uit trainen en studeren aan de Erasmus Universiteit, sleutelwoord: zelfdiscipline.

Een topsporter innoveert, is hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het hoogste podium te komen. Ze willen kortweg de beste zijn en daarin ondersteunt Rotterdam Topsport ze. Symbool voor alle talenten en topsporters in Rotterdam staan onze vier heroes: Marhinde Verkerk, Dwayne Kemp, Marieke Keijser en Bart Deurloo. In vier showcases stellen we ze aan je voor.

Roeitalent Marieke Keijser
Marieke herkent zich in de eigenschappen die bij Rotterdam en de titel Hero van Rotterdam Topsport passen: hoog gemotiveerd, alles uit zichzelf willen halen, innovatief. Marieke Keijser: “Je bent als topsporter constant bezig jezelf te verbeteren en tegenstanders een stap voor te blijven.” Rotterdam is echt haar stad, Marieke is hier geboren en opgegroeid. Ze heeft leren roeien bij roeivereniging De Maas, sinds ze studeert aan de Erasmus Universiteit roeit ze bij Skadi Rotterdam en traint ze op de Rotte. In 2016 was Marieke het boegbeeld van het WK Roeien op de Willem Alexanderbaan, haar foto was op banieren, vlaggen en gebouwen door de hele stad te vinden!

“Ik denk dat dit de drukst mogelijke combi is: de universiteit met tentamens en in vorm blijven. Zes, zeven weken op de uni overleef je wel, maar daarna kan je helemaal opgebrand zijn. Topsport is op ‘n dun draadje leven, met de uni erbij is het ‘n héél dun draadje.”

– Marieke Keijser –

Bron: Partner Rotterdam Topsport
0 Reacties

Lees ook deze berichten:

Rotterdam is dé plek voor Bart Deurloo om te relaxen Mini-docu
Topjudoka Marhinde Verkerk op weg naar de Olympische Spelen mini-docu
Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Agenda
Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Floatfit en Aquajump in Zwemcentrum Rotterdam!
#Sport
4x suppen in Rotterdam
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
Geplaatst op Instagram
Volg ons