Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Paul Nijgh-penning uitgereikt aan Rotterdamse (sport)helden

Burgemeester Aboutaleb reikte dinsdag 12 maart op het Stadhuis de Paul Nijgh-penning uit aan Rotterdammers die op sociaal-cultureel gebied een voorbeeld zijn voor de stad. Badmeester Hakki Yilmaz uit Feijenoord, straatvoetballer Soufiane Touzani en spil in de wijk Bien Hofman uit Pendrecht kregen de eer om de penning in ontvangst te nemen. Het drietal heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de (breedte)sport in Rotterdam.  

Om het jaar wordt aan een aantal stadsgenoten de Paul Nijgh-penning uitgereikt. De penning is bedoeld voor stadsgenoten die op sociaal-cultureel gebied, beroepsmatig of honorair, werkzaam zijn of zijn geweest en zich daarin bijzonder hebben onderscheiden. De penning kenmerkt een lange historie en is al meer dan 80 keer aan bijzondere Rotterdammers uitgereikt. De eerste penning werd in 1957 uitgereikt.

OPEN Rotterdam maakte eerder videoportretten van de winnaars. Bekijk deze hieronder:

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Energiesystemen voor dummies
Geplaatst op Instagram
Volg ons