Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Blogger Ingrid doet een rondje op de ElliptiGo

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. Sterker nog; ik lijk er weer een nieuwe hobby bij te hebben. ElliptiGoën. Dit werkwoord staat nog niet in de Dikke van Dale. Maar in mijn dagelijkse vocabulaire staat het inmiddels in het ‘veel gebruikte termen’ lijstje. In het begin dachten mensen nog dat ik sprak over een enge ziekte, toen ik vertelde dat ik een ElliptiGo heb. Of dat ik ineens fervent bezoeker van een manege was geworden en op een elitair paard ging rijden wanneer ik riep dat ik weer zo’n lekker rondje op de ElliptiGo had gedaan. Maar inmiddels weten mijn collega’s dat ik op een-soort-van-crosstrainer-op-wielen ben gekomen als ik vertel dat ik vandaag weer op de ElliptiGo ben. Al moet ik bij de stoplichten nog regelmatig uitleggen ‘wat dit in hemelsnaam voor step/fiets/sprinkhaan’ is.

 

Fietsen en hardlopen tegelijkertijd

Ik vertel dan dat ik een soort van aan het fietsen en hardlopen tegelijkertijd ben. En als mensen me dan nog steeds vol onbegrip en met rollende ogen aankijken, dan leg ik uit dat ik dat doe omdat ik op die manier mijn enkels, stuitje en rug een stuk minder belast. Vervolgens krijg ik een vriendelijk knikje en een aanmoedigende ‘het lijkt mij eigenlijk ook wel heel leuk om te doen’ ter bevestiging. En dat is het ook! Je kunt er onwijs leuke ritten mee maken langs bijvoorbeeld de Rotte. En met zijn tweeën is dat natuurlijk nog leuker dan alleen. Ik heb ook wel eens mensen in een groep voorbij zien zoeven. Een bedrijfsuitje ofzo. Tip voor de lente!

Hoe ik dan op de ElliptiGo kwam? Eind 2018 kreeg ik vanuit het niets ineens last van mijn stuitje. Het is vijf jaar terug eens gebroken geweest. Maar daarna heb ik nooit meer klachten gehad. Dat stuitje was even flink balen, want ik had net een mooie tijd op de Marathon van Valencia neergezet (3.24.49). Vastberaden zette ik mijn training voor de marathon van Rotterdam in volle vaart voort. Zodat ik in april misschien wel eens eindelijk die ‘2’ weg zou kunnen lopen uit mijn eindtijd. En zomaar opeens kon ik niet meer zitten. Niet meer liggen. En erger nog. Niet meer hardlopen, maar ook niet meer fietsen. Omdat bankhangen nog steeds niet tot mijn hobby’s behoort, heb ik nog even geprobeerd te skaten. Maar dat was onhandig in de regen en de sneeuw. Ging uit pure wanhoop maar op de crosstrainer staan in de sportschool. Maar dat vond ik na drie minuten al on-ge-loof-lijk saai. De ElliptiGo bleek de perfecte oplossing. Het lijkt een beetje op een crosstrainer, alleen dan kan je lekker naar buiten om mooie tochten te maken. Ik train daarmee mijn corespieren én mijn bil/beenspieren zonder dat ik mezelf teveel belast met een zadel. (Dames: ze zeggen zelfs dat het gelijk staat aan squatten!)

En ik ontlast mijn gewrichten met dat ding. Want tijdens het hardlopen maak je toch flinke klappen op je lijf. Nog een bijkomend voordeel: tijdens het ElliptiGoën is mijn hartslag bijna even hoog als met hardlopen. Mijn conditie gaat dus niet achteruit. En daar word ik blij van!

 

Nu ook in Rotterdam!

Wil je ook eens een rondje maken? Sinds kort kan je in Rotterdam ook een ElliptiGo bestellen of huren bij Run2Ride. Ze zitten direct aan de Rotte, dus een perfect startpunt voor een mooie tocht!

0 Reacties

Check alle sportevenementen

in Rotterdam

Sport van de maand
Rotterdam sport

Voor alle Rotterdammers met een hart voor sport!

Meest gelezen
#Sport
Vijf gerse wandelroutes in Rotterdam
#Sport
Kom naar Sportplaza Zuiderpark!
#Sport
Thuis sporten: 5 tips om in beweging te blijven
#Persoonlijk
Energiesystemen voor dummies
Geplaatst op Instagram
Volg ons