Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

HSV Rascals. Honkbal voor iedereen!! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

De Rascals is een honkbalvereniging in Rotterdam Zuid, met name gericht op kinderen waarvan de ouders geen sportclub kunnen betalen. Het doel van de Rascals is dan ook om deze kinderen toch van honkbal te kunnen laten genieten en daarbij zo laagdrempelig mogelijk te blijven en geen hoge contributie te moeten vragen aan de kinderen c.q. ouders.

Speciaal voor u zetten we graag even de zaken op een rijtje:

De Rascals trainen 2 maal per week te weten op dinsdagen en donderdagen.
Wij willen graag wedstrijden gaan doen binnen de bestaande competities. Wij hebben samenwerking met o.a. verenigingen zoals Neptunus, Portland Poemas, Urban 010, TOS sportplaza, Stichting DOCK, Gemeente Rotterdam, Rotterdam SportMee, BZC vereniging.
Tevens kunnen de kinderen 1x per jaar promoveren naar een hoger niveau. Dit noemt men in de honkbal een Rally Cap. Hierbij heeft elk niveau een andere kleur pet, vergelijkbaar met de bandkleur bij judo. De promotie hoort gepaard te gaan met een feest.
Om mensen kennis te laten met de Rascals organiseren wij jaarlijks een buurtfeest. Hierbij geven wij een demonstratie en clinics.
Naast het sporten organiseren wij ook culturele uitjes welke bedoeld zijn om het team met elkaar te verbinden en om de kinderen uit een sociaal isolement te halen.
Wij hebben eeen aantal opgeleide vrijwilligers coaches die zich wekelijks beschikbaar stellen om de kinderen te trainen. Een aantal van deze coaches zijn pedagogisch aangelegd en sluit dit dan goed aan de leeftijdscategorie van de kinderen.

En naast dit allemaal hebben we ook een softball slow pitch (mix) team voor de leeftijd vanaf 16 jaar tot de leeftijd waar men voelt dat nog getraind en gesport kan worden. Iedereen is bij ons welkom.

Aarzel niet en neem gerust een kijkje op de website of kom langs om een training bij te wonen.

Tot honkbals,

De Rascals Familie

Honkbal

Honkbal en softball voor de leeftijd vanaf 5 jaar.

Contact
Michael van Delden

Clemenstraat 111, 3082CE, Rotterdam
0646732985

www.hsvrascals.nl

Voor wie
Leeftijd

6 - 12


Geslacht

Gemengd (mannen en vrouwen sporten samen)

Accommodatie / Locatie
Clemenstraat 111
3082CE, Rotterdam

T: 0646732985


Accommodatie:

Clemenstraat 111


Meer informatie over deze accommodatie

Soort accommodatie

Gymzaal


Kleedkamer aanwezig?

Ja


Douches aanwezig?

Ja


Beschikt over horeca?

Ja


Is rolstoeltoegankelijk?

Ja


AED aanwezig?

Ja


EHBO aanwezig?

Ja


Invalideparkeerplaats aanwezig?

Ja


Parkeermogelijkheden?

GratisBereikbaarheid OV:

9292.nl


Routeplanner auto:

anwb.nl

Extra informatie over deze activiteit
Deelnamemogelijkheden:

Instuif / strippenkaart


Tijdstippen activiteit voor de accommodatie:
Maandag

-

-

-

Dinsdag

16:30-18:00

-

-

Woensdag

-

-

-

Donderdag

16:30-18:00

-

-

Vrijdag

-

-

-

Zaterdag

-

-

-

Zondag

-

-

-


Meer informatie tijdstippen activiteit:

www.hsvrascals.nl


Intensiteit:

Gemiddeld

Overige informatie

Een club opgestart, waarbij kinderen kennis maken met het sport Beeball/Honkbal. Het project is ten doel gesteld om de zelfwerkzaamheid van de bewoners van Rotterdam Zuid te bevorderen, het woon- en leefmilieu te verbeteren, discriminatie tegen te gaan en te stimuleren dat op voet van gelijkheid wordt samengeleefd. Kinderen worden van straat afgehaald en ook ouders worden bijgetrokken in het sport en de ontwikkeling van hun kind. Het idee onderscheidt zich dan ook met andere projecten door ook rand- en nevenactiviteiten te organiseren voor de kinderen. Hierdoor wordt het kind ook uit zijn vervelende situatie en sociaal isolement gehaald.

Rascals heeft dus ook als doel een bijdrage te leveren aan het pedagogisch-, maatschappelijk-,cultureel- en lichamelijk aspect van het kind middels het sport Honkbal. De kinderen bevorderen hun motorische ontwikkeling, een gezonde levensstijl, bestrijden van eventueel overgewicht, het deel uit maken van een team en het omgaan met winnen en verliezen.