Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Iaidovereniging Kodokan

Kodokan is een dojo in Rotterdam waar men iaido en jodo kan trainen. Al sinds 2009 trainen we iaido en in 2014 zijn we ook met jodo gestart. De iaidolessen worden gegeven door Elise Heijboer, Baukje Weber en Roel Meelkop. De jodoles wordt gegeven door Elise Heijboer. De leden van Kodokan zijn aangesloten bij de Nederlandse Kendo Renmei (N.K.R.), op haar beurt lid van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (F.O.G.), die weer ressorteert onder het NOC*NSF. De dojo leiding is in handen van Elise Heijboer (4-dan).

Iaido

Iaido is de klassieke zwaardkunst van de samurai en gebruikt als enige budodiscipline een echt Japans zwaard (katana).

Contact
Secretaris

Corverstraat 15, 3025 TA, Rotterdam
Gaarne email te gebruiken.

www.kodokan-rotterdam.nlMeer informatie over deze activiteit via:

info@kodokan-rotterdam.nl

Voor wie
Leeftijd

12 - 18

18 - 45

45 - 65

65+


Geslacht

Gemengd (mannen en vrouwen sporten samen)

Accommodatie / Locatie
Corverstraat 15
3025 TA, Rotterdam

T: Gaarne email te gebruiken.


Accommodatie:

Gymzaal Corverstraat 15


Meer informatie over deze accommodatie

Soort accommodatie

Gymzaal


Kleedkamer aanwezig?

Ja


Douches aanwezig?

Ja


Beschikt over horeca?

Nee


Is rolstoeltoegankelijk?

Nee


AED aanwezig?

Nee


EHBO aanwezig?

Ja


Invalideparkeerplaats aanwezig?

Nee


Parkeermogelijkheden?

BetaaldBereikbaarheid OV:

9292.nl


Routeplanner auto:

anwb.nl

Extra informatie over deze activiteit
Deelnamemogelijkheden:

Cursus

Lidmaatschap / abonnement


Meer informatie tijdstippen activiteit:

www.kodokan-rotterdam.nl


Intensiteit:

Gemiddeld


Prijsinformatie:

Iaido: €25 per maand, 12 maanden. Deze contributie is inclusief jodo trainingen.

Lidmaatschap van de Nederlandse kendo bond (de NKR) : €65 per jaar, inclusief deelname aan alle centrale trainingen en het Nederlands kampioenschap.

Lidmaatschap NSSR, Nederlandse stichting Shinkage ryu: €35 per jaar, inclusief deelname aan de koryu trainingen.

Daarnaast komen er nog de kosten bij voor seminars van diverse Japanse en Nederlandse sensei, wedstrijden en examinering. Kosten hiervoor hangen natuurlijk af van waar je aan deel wilt nemen. Als voorbeeld, het Himawari seminar met onze eigen Japanse sensei kost voor twee dagen rond de €110.

Tenslotte rest er nog de kleding en de wapens. Afhankelijk van de gekozen kwaliteit van de kleding komt een iaido startset uit op ongeveer €130. Een iaito (ongeslepen Japans oefenzwaard) heeft een vanaf prijs van €700. Er zijn ook goedkopere iaito's maar het gebruik daarvan binnen de dojo dient goedgekeurd te worden door het bestuur en de technische commissie van Kodokan. Bij iaido begin je altijd met een houten oefenzwaard, bokken of bokuto genaamd, in combinatie met een plastic schede. De gezamenlijke prijs hiervoor bedraagt ongeveer €50.

LET OP: alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en onderhevig aan prijswijzigingen.

Overige informatie

OVER IAIDO
Iaido is de klassieke zwaardkunst van de samurai en gebruikt als enige budodiscipline een echt Japans zwaard (katana). Met zijn karakteristieke gekromde kling is de katana voor de samurai uiteindelijk het belangrijkste wapen geworden en het zwaard symboliseert nog steeds de ziel van het oude Japan. Is kendo een afgeleide vechtsport waarbij twee met bamboe stokken gewapende tegenstanders het in een wedstrijd tegen elkaar opnemen, in het oudere iaido worden de authentieke zwaardtechnieken van de individuele krijger beoefend. Ze zijn geformaliseerd in zogenaamde kata, elk met een specifiek scenario, steeds beginnend met het zwaard in de schede, vanuit zittende of staande houding. In reactie op een aanval van één of meer denkbeeldige tegenstanders wordt het zwaard getrokken (iai) en de handeling omgezet in een bliksemsnelle tegenaanval. Als het gevaar is geweken, wordt het zwaard op een voorgeschreven wijze weer opgeborgen en keert de iaidoka in alle concentratie, waakzaamheid en rust terug naar zijn of haar uitgangspositie. De leden van Kodokan beoefenen Z.N.K.R. iaido, Nippon Kendo Kata en Shinkage ryu iaido (koryu).