Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Iaidovereniging Kodokan

Kodokan is een dojo in Rotterdam waar men iaido en jodo kan trainen. Al sinds 2009 trainen we iaido en in 2014 zijn we ook met jodo gestart. De iaidolessen worden gegeven door Elise Heijboer, Baukje Weber en Roel Meelkop. De jodoles wordt gegeven door Elise Heijboer. De leden van Kodokan zijn aangesloten bij de Nederlandse Kendo Renmei (N.K.R.), op haar beurt lid van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (F.O.G.), die weer ressorteert onder het NOC*NSF. De dojo leiding is in handen van Elise Heijboer (4-dan).

Jodo

Jodo staat voor “de weg van de jo”. De jo is een stok van 128 cm lang en een diameter van 2,4 cm. De weg van de stok dus eigenlijk.

Contact
Secretaris

Corverstraat 15, 3025 TA, Rotterdam
Gaarne email te gebruiken.

www.kodokan-rotterdam.nlMeer informatie over deze activiteit via:

info@kodokan-rotterdam.nl

Voor wie
Leeftijd

12 - 18

18 - 45

45 - 65

65+


Geslacht

Gemengd (mannen en vrouwen sporten samen)

Accommodatie / Locatie
Corverstraat 15
3025 TA, Rotterdam

T: Gaarne email te gebruiken.


Accommodatie:

Gymzaal Corverstraat 15


Meer informatie over deze accommodatie

Soort accommodatie

Gymzaal


Kleedkamer aanwezig?

Ja


Douches aanwezig?

Ja


Beschikt over horeca?

Nee


Is rolstoeltoegankelijk?

Nee


AED aanwezig?

Nee


EHBO aanwezig?

Ja


Invalideparkeerplaats aanwezig?

Nee


Parkeermogelijkheden?

BetaaldBereikbaarheid OV:

9292.nl


Routeplanner auto:

anwb.nl

Extra informatie over deze activiteit
Deelnamemogelijkheden:

Cursus

Lidmaatschap / abonnement


Meer informatie tijdstippen activiteit:

www.kodokan-rotterdam.nl


Intensiteit:

Gemiddeld


Prijsinformatie:

Jodo: €25 per maand, 12 maanden. Deze contributie is inclusief iaido trainingen.

Lidmaatschap van de Nederlandse kendo bond (de NKR) : €65 per jaar, inclusief deelname aan alle centrale trainingen en het Nederlands kampioenschap.

Daarnaast komen er nog de kosten bij voor seminars van diverse Japanse en Nederlandse sensei, wedstrijden en examinering. Kosten hiervoor hangen natuurlijk af van waar je aan deel wilt nemen.

Tenslotte rest er nog de kleding en de wapens. Afhankelijk van de gekozen kwaliteit van de kleding komt een jodo startset uit op ongeveer €130. Bij jodo wordt gebruik gemaakt van de jo en een houten oefenzwaard. De jo is een stok van 128 cm lang met een diameter van 2,4 cm en kost ongeveer €50. Het houten zwaard kost ongeveer €30.

LET OP: alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en onderhevig aan prijswijzigingen.

Overige informatie

OVER JODO
Jodo staat voor “de weg van de jo”. De jo is een stok van 128 cm lang en een diameter van 2,4 cm. De weg van de stok dus eigenlijk. Net als bij iaido worden de gevechten uitgevoerd in de vorm van een kata. Groot en belangrijk verschil met iaido is dat je in jodo een echte tegenstander hebt, namelijk iemand met 1 of 2 zwaarden die je daadwerkelijk op je hoofd komt slaan (of ergens anders). Doel is natuurlijk om dit te voorkomen en daarnaast ook nog eens goed duidelijk te maken dat je niet van de aanval gediend was. De leden van Kodokan beoefenen Z.N.K.R. jodo en jodo volgens de zogenaamde “Tokio style” van het klassieke systeem Shinto Muso ryu.