Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dagboek van een topsporter: Kyarha van Tiel

Kyarha van Tiel is kunstschaatser en doet dit op topniveau. In het kader van de rubriek ‘Dagboek van een topsporter’ neemt zij je de komende tijd mee in de wereld van het kunstschaatsen. Zij stelt zich graag even aan je voor.

Mijn naam is Kyarha van Tiel. Ik ben 16 jaar oud en mijn grote passie is kunstschaatsen. Kunstschaatsen is een super mooie, maar ook technisch heel moeilijke sport. Ik ben begonnen toen ik 6 jaar oud was. Ik had ‘Sterren dansen op het ijs op de televisie gezien en vond dat wel heel erg leuk. Mijn oma heeft mij toen opgegeven voor een snelcursus kunstschaatsen. Na deze snelcursus ben ik op les gegaan en ik kwam al gauw in de wedstrijdgroep terecht. 

Ik sta 6 dagen per week op het ijs. Naast de ijstrainingen doe ik ook conditietrainingen. Helaas was ik in deze zomer geveld door een rugblessure en ben ik nu weer aan het opbouwen om weer snel op mijn oude niveau terug te zijn. Hierdoor is mijn seizoen wat laat begonnen en heb ik nog niet veel wedstrijden gedaan. Mijn doel voor aankomend seizoen is het NK en het WK Junioren. Mijn langere termijn doel is de Olympische Spelen. 

De komende weken geef ik je een kijkje in mijn leven als kunstschaatser!

Dagboek van een Topsporter Kyarha