Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Dagboek van een topsporter: Marieke Keijser

IMG_0083
Foto door Ellen de Monchi

Na Barbara van Bergen en Juul Franssen neemt Marieke Keijser het stokje over. Deze maand geeft zij ons een kijkje in haar topsportleven!

Mijn naam is Marieke Keijser, ik ben 19 jaar en roeister. Roeien is normaal gesproken een studentensport. Een Varsity winnen is daar bijna net zo gaaf als het winnen van een WK. Echter besloot ik 5 jaar geleden in een bootje te stappen op een echte roeivereniging, Roeivereniging De Maas, gelegen aan een mooi stukje Rotte.

Nadat ik een half jaar ‘nee’ had gezegd tegen een kijkje nemen op de roeivereniging, wist mijn al roeiende broer mij over te halen om de vertrouwde balletstudio in te ruilen voor een wiebelende roeiboot. Ik was direct verliefd, van overal spiegels en strakke balletmaillots naar een zonnetje op mijn hoofd en waterspetters om mij heen.  Zo begon het in de zomer van 2011. Vijf jaar, 2600 trainingen en een hoop mooie wedstrijden verder peddel ik nog steeds vrolijk op en neer. Tegenwoordig train ik op de Willem-Alexanderbaan, waar ook het Wereldkampioenschap roeien zal plaatsvinden in augustus! En ja, daar lig ook ik straks aan de start! Het mooie strand moet dus nog even wachten, want zomervakanie zit er niet echt in… Naast het ongelofelijke vakantieleven van trainen en slapen ben ik ook bezig om mijn VWO af te maken. Volgend jaar zal ik de laatste paar vakken afronden op het Thorbecke.  Aangezien mijn WK finale op 26 augustus zal zijn en school 21 augustus begint zal ik het weekend van 27 en 28 augustus maar als zomervakantie beschouwen… Nee, klagen zal ik niet. Thomas Notermans, partner in crime en topcoach vertelde mij altijd dat het ‘roeileven’ eigenlijk vakantie was. De plekken waar ik het afgelopen jaar ben geweest, lijken ook op vakantiebestemmingen, alleen nam ik meer sportkleding mee in mijn tas.

Goed, het WK in Rotterdam dus. Er is natuurlijk maar één doel, en dat is de allerbeste zijn op 26 augustus. Aangezien het merendeel van mijn vrienden op vakantie is en ik natuurlijk geen avondjes ga stappen zo dicht op een WK, had ik veel goede voornemens om in de zomervakantie al iets te doen voor school. Maar, een blog bijhouden over het roeien, school, vriendinnetjes, doelen en andere ins en outs van mijn leven is natuurlijk veel leuker!

Mocht het je leuk lijken om mij een keer in actie te zien, dan kan dat! Het WK is om de hoek, dus kom langs op vrijdag 26 augustus! Meer info daarover vind je hier.

Tot snel!

Marieke