Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport
 • aug 20
  Rotterdam Open ITF Future Tennis Toernooi Maandag 20 t/m zondag 26 augustus Rotterdam Open - Internationaal Tennis Toernooi, Kralingseweg 226, 3062 CG Rotterdam, Nederland
  Evenement details

  De Rotterdam Open is een internationaal future toernooi (ITF) voor dames en heren met WTA/ATP ranking. De tiende editie van het toernooi vindt plaats van 20 tot en met 26 augustus 2018 (kwalificaties op 18 en 19 augustus) op Tennispark Victoria in Rotterdam Kralingen. De Rotterdam Open 2018 heeft USD 15.000,- aan prijzengeld voor zowel de dames als de heren.

  De Rotterdam Open is na het ABN AMRO World Tennis Tournament en het Lotto NK Tennis het derde tennisevenement van de Maasstad. In tegenstelling tot deze toernooien, wordt de Rotterdam Open buiten gespeeld op gravelbanen.

  Voor veel opkomende tennissers zijn Future toernooien zoals de Rotterdam Open dé springplank naar de wereldtop. De spelers doen op deze toernooien internationale wedstrijdervaring op en kunnen felbegeerde punten voor de wereldranglijst verdienen. Spelers die succesvol zijn op ITF Circuits kunnen toegang krijgen tot de toernooien van de ATP World Tour en WTA Tour.

  Rondom de Rotterdam Open 2018 worden door At Vantage Tennis Academygedurende de gehele toernooiweek veel side events georganiseerd onder het motto “Tennis is voor iedereen, tennis verenigt”. Zo staan er onder meer een Kids Day, Veteranen Event, Business Borrel en Players Party op het programma, kortom: voor elk wat wils!

  Alle wedstrijden die tijdens de Rotterdam Open worden gespeeld zijn de gehele week gratis toegankelijk voor het publiek.

  Officiële Website

  20 augustus 2018 Rotterdam Open - Internationaal Tennis Toernooi, Kralingseweg 226, 3062 CG Rotterdam, Nederland