Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport
 • jun 11
  Zuiderpark Frisbee Experience Zaterdag 11 juni Sportplaza Zuiderpark
  Evenement details

  Alle spelvormen van de frisbeesport kunnen vanaf vrijdag 10 juni worden beoefend op één vaste locatie in Rotterdam. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) opent om 9.00 uur het CityLab010 initiatief Zuiderpark Frisbee Experience. Het is tevens het startsein voor twee dagen fun en spektakel. Met de Frisbee Experience beschikt Rotterdam over het nieuwste discgolf parcours van Nederland.

  Vrijdag 10 juni is het eerst de beurt aan de Rotterdam scholen. Kinderen die aan het scholenprogramma frisbeeën hebben deelgenomen mogen Frisbee Experience in het Zuiderpark als eerst uitproberen op vrijdag 10 juni.

  Zaterdag 11 juni tussen 12.00 – 15.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met alle facetten van de spectaculaire frisbeesport. Naast clinics (disc golf) en frisbeeshows, zijn er ook demonstraties van vier nationale Ultimate Frisbee jeugdteams. Om het feest compleet te maken, zal DJ Bootsy Paul rondskaten met zijn unieke Moving Sound Machine. Daarnaast maakt iedereen die langskomt kans op een wedstrijdfrisbee.

  Met de komst van de Zuiderpark Frisbee Experience bezit Rotterdam, naast het oudste discgolf parcours van Nederland (in het Roel Langerakpark), ook het nieuwste. Het speelterrein beslaat onder meer een 12 holes disc golf parcours met een totale lengte van 1255 meter, waarop zowel recreatief als in competitieverband kan worden gespeeld. Daarnaast biedt het terrein ruimte voor alle overige disciplines, zoals Freestyle, DDC, individuele onderdelen en Ultimate Frisbee. Deze laatste spelvorm wordt sinds 2015 officieel erkend door het Olympisch Comité (IOC).

  11 juni 2016 12.00 - 15.00 uur Sportplaza Zuiderpark