Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sport van de maand: Schaken

In december staat Rotterdam Sport in het teken van schaken. In Rotterdam schaken er ongeveer 600 mensen actief bij één van de 14 verenigingen. Wist je dat schaken een effectieve manier is om je hersenen te trainen, zelfs psychologen raden het aan. En als je je hersenen aan een pittig potje schaken wil wagen, kun je in Rotterdam op verschillende plekken terecht.

Zo staan er bijvoorbeeld in de Bieb meerdere schaakborden, maar ook op de SS Rotterdam en op vele andere plaatsen in de stad zijn borden te vinden. Daarnaast kun je bij de verenigingen de sport ook op wedstrijdniveau beoefenen. Bekijk hier waar je kunt schaken in Rotterdam.

In Rotterdam wordt er veel gedaan aan schaken, zo zijn er vaak (inter)nationale toernooien in onze stad. Ook hebben we als enige stad in Nederland een Combinatiefunctionaris Schaken, die het schaken promoot op scholen en hebben we één aantal schaaktalenten in ons midden.

 

Elke maand kiezen we voor een Sport van de maand op RotterdamSport.nl. In die maand lees je vaker blogs over de sport van die maand. De keuze van Sport van de maand wordt bepaald aan de hand van actualiteit, zoals evenementen of populaire sporten in Rotterdam.