Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sport van de maand: vrouwenvoetbal

Met het komende EK Vrouwenvoetbal in aantocht, kleurt Rotterdam deze maand oranje.
De afgelopen maanden zijn er in Rotterdam heel veel voetbalactiviteiten georganiseerd. Voor meiden in het bijzonder. En dat gaat nog wel even zo door!

Tijdens de landelijke finale van het meidenvoetbaltoernooi in Den Haag, zag Rotterdam de titel naar Utrecht gaan, maar ging wel naar huis met de Fairplay Beker! De winnaressen van Keepie Uppie lieten zien dat meisjes wel degelijk behendig zijn met de bal en het tafelvoetbalspel verschijnt bijna dagelijks op een andere plek in de Rotterdamse binnenstad. ‘Om mensen bekend en enthousiast te maken voor het komende evenement’, aldus de dames van het WEURO promoteam. Maar er is nog meer. Veel meer. Vanaf de aftrap van het EK kun je op het Kruisplein meegenieten, meedoen en meekijken. Het terrein wordt de officiële Rotterdamse fanzone en kun je op grote schermen de wedstrijden volgen. Ook wordt dat het vertrekpunt waarvan de oranjefans in optocht naar het Spartastadion lopen.

Vrouwenvoetbal is booming. Het komende EK geeft dat hopelijk nog een extra zetje. Rotterdam krijgt komend seizoen met Excelsior/Barendrecht voor het eerst een club in de eredivisie. Mogelijk volgen Feyenoord en Sparta later.

Meer info: www.weuro2017.nl